fbpx

Wyposażenie gastronomii

Od łyżeczki po piece konwekcyjne

Każdy szczegół wyposażenia lokalu może mieć wpływ na jego funkcjonowanie, dlatego tak samo dużo uwagi poświęcamy klientowi przychodzącemu do nas tylko po zestaw łyżeczek co temu wyrażającemu chęć zakupu dużego pieca konwekcyjnego czy też kompleksowego wyposażenia całego lokalu zgodnie z projektem technologicznym.

Sprawnie funkcjonująca kuchnia jest sercem każdej restauracji. Podpierając się projektem przy wyposażaniu kuchni jesteśmy w stanie dokładnie zaplanować linie produkcyjną i przyśpieszyć wydawanie zamówień. Odpowiednio umieszczone strefy czyste, brudne, prep i wydawka sprawiają, że pracownicy nie wchodzą sobie w drogę, a praca na dobrze zaprojektowanej kuchni jest wydajna i efektywna.

Bardzo ważnym jest to, aby w sytuacji w której w restauracji zwiększa się ruch udało się zachować sprawnie funkcjonującą linie produkcyjną. Słabym punktem każdej produkcji na kuchni jest peak, kiedy wpada więcej zamówień niż kuchnia jest w stanie wydawać. Zaprojektowanie kuchni, określając jej wydajność w peak’u, i dostosowanie jej do wielkości sali oraz liczby stolików, pozwoli utrzymać stały czas wydawania zamówień.

 

Kuchnia to serce restauracji

Dobrze zaplanowana produkcja odbije się na długofalowym funkcjonowaniu restauracji.  Jeśli uda nam się utrzymać podobny czas wydawania zamówień bez względu na obłożenie stolików, zyskamy stała klientelę i zaufanie regularnych gości.

Wyposażenie lokalu w odpowiednie sprzęty gastronomiczne, powinno opierać się na wytycznych dotyczących typu miejsca jakie chcemy wspólnie otwierać. Wiemy jaki sprzęt zaproponować do nowo otwartej lodziarni a jaki do dużej bazującej na własnej produkcji restauracji. Pomożemy także dopasować najbardziej optymalny sprzęt do funkcjonującej już gastronomii.

Przykładowe typy różnych linii produkcyjnych w gastronomii:

Restauracje

Budka z lodami

Restauracje pracujące na półproduktach

Kantyna pracownicza

Bistro

Foodtruck

Zakłady produkcyjne

zmywalnie centralne

Działamy kompleksowo!!

Wychodzimy z założenia, że aby zagwarantować pełną satysfakcję z usługi, opiekujemy się państwem od fazy projektu, poprzez złożenie zamówienia, po instalacje oraz rozruch i szkolenie.

Chcesz przymierzyć się do realizacji inwestycji?

Współtworzyliśmy

Hala Arena w Gliwicach

Zakres świadczonych przez nas usług:  wyposażenie kuchni, baru i kiosków gastronomicznych, montaż sprzętu Do Hali Arena w Gliwice dostarczyliśmy wyposażenie 14 kiosków, 2 barów i 1 restauracji, Hala wyposażona jest w sprzęt najwyższej klasy marek: RATIONAL FRIMA GICO...

Przedszkole Miejskie w Knurowie

Zakres świadczonych przez nas usług: projekt technologiczny, wyposażenie kuchni, montaż sprzętu W realizacji zastosowano nowe technologie, które pozwalają na oszczędność energii i lepszą wydajność produkcji. Kuchnia dostosowana jest do Unijnych przepisów dotyczących...

Lotnisko Balice

Zakres świadczonych przez nas usług: projekt technologiczny, wyposażenie kuchni, montaż sprzętu

Sieć kawiarni Karmello

Wykonane przez nas usługi: kompleksowe wyposażenie baru, kawiarni sieci Karmello, montaż sprzętu

Il Tramonto

Zakres naszych usług: kompleksowe wyposażenie, montaż sprzętu

Nasi dostawcy

Chcesz przymierzyć się do realizacji inwestycji?