Projekt technologiczny

Nasz zespół przygotuje dla Ciebie kompletny projekt gastronomiczny. Zobacz jakie to proste!

Oględziny lokalu i doradztwo w zakresie formalności projektowo-administracyjnych na podstawie zebranych doświadczeń dotyczących możliwości i potencjału miejsca.

Sporządzenie koncepcji układu technologicznego, aranżacji na podstawie wykonanej przez nas inwentaryzacji bądź przekazanych rzutów lokalu.

Przygotowanie, zgodnie z przekazanymi przez inwestora wytycznymi, co do charakteru lokalu, rodzaju usługi gastronomicznej oraz potrzeb, projektu zgodnego z wymogami procedur administracyjnych wraz z uzgodnieniami rzeczoznawców np. dokumentacja niezbędna do uzyskania pozwolenia na budowę.

Sporządzenie projektu technologicznego zaplecza gastronomicznego z naniesieniem na projekt wytycznych branżowych (oznaczenie na projekcie punktów instalacji wodnej, elektrycznej i gazowej, wymiary pomieszczeń), uzgodnienie z rzeczoznawcą.

Sporządzenie projektu aranżacji wnętrz z wizualizacjami.

Lokal na miarę Twoich potrzeb!

Projekt restauracji, kawiarni, baru – czy jest mi potrzebny?

Projekt technologiczny jest to rysunek wykonany w rzucie poziomym, w skali 1:100 lub 1:50. Tworzymy go na podstawie istniejącego już projektu architektonicznego. Teoretycznie projekt restauracji czy baru można wykonać samemu, jednak jest to w praktyce trudne zadanie.  Nie korzystając z naszej pomocy łatwo popełnić błędy. Projekt przygotowany niewłaściwie narazi Cię na niepotrzebne koszty i – co ważne – może spowodować odrzucenie projektu technologicznego przez sanepid.

Właściwie wykonany projekt technologiczny jest dokładnym odzwierciedleniem układu lokalu. Powinien zawierać: dokładny plan rozmieszczenia wszystkich urządzeń gastronomicznych i pomieszczeń, jakie będą znajdowały się we wnętrzu Twojego lokalu. Oprócz tego: dokładne rozrysowanie położenia, takich elementów lokalu gastronomicznego, jak WC dla personelu czy WC dla gości, kuchnia, sala, przy jednoczesnym jasnym wyszczególnieniu stref lokalu gastronomicznego, jak „droga brudna” i „droga czysta”.

Czy warto skorzystać z naszych usług? Odpowiedź jest jedna – TAK.

Projekt technologii gastronomii – postaw na profesjonalizm i zrób to z nami!

Przygotowując lokal pod usługę gastronomiczną należy przede wszystkim zapoznać się z procedurami i wymaganiami administracyjnymi umożliwiającymi prowadzenie działalności gastronomicznej w danej lokalizacji. Oferujemy przygotowanie niezbędnej kompleksowej dokumentacji projektowej w skład której wchodzi: projekt koncepcyjny aranżacji/układu technologicznego, projekt budowlany wielobranżowy, projekt technologiczny zaplecza gastronomicznego, projekt aranżacji wnętrz.

Dysponujemy zespołem projektowym, w którego skład wchodzą Katarzyna Wątor i Monika Neumann, posiadającym specjalistyczną wiedzę dotyczącą wymogów higieniczno-sanitarnych dla obiektów gastronomicznych, oraz doświadczeniem niezbędnym do zaprojektowania funkcjonalnego i profesjonalnego zaplecza gastronomicznego zgodnego z obowiązującymi przepisami i normami polskimi.

projekt technologii

projekt technologiczny gastronomii

Wykonanych Projektów

Nasi specjaliści pomogą Ci w każdym aspekcie

Kompleksowy projekt restauracji i współpraca z naszym doświadczonym zespołem (np. dział kawy, serwis urządzeń gastronomicznych) gwarantuje uzyskanie nie tylko fachowej spójnej technicznie dokumentacji ale jednocześnie- i co może przede wszystkim interesować inwestora- lokal o indywidualnym oraz niebanalnym wnętrzu i klimacie.

Zakres opracowania projektowego wraz z wyceną usługi od koncepcji układu technologicznego, koncepcji aranżacji, dokumentacji projektu budowlanego/wykonawczego, czy końcowej aranżacji wnętrz uzgadniany jest zawsze indywidualnie, w zależności do potrzeb inwestora i zakresu prac.

Profesjonalny projekt technologiczny kuchni to podstawa

Projekty technologiczne kuchni tworzy nasz zespół do zadań specjalnych- Monika i Kasia– osoby, które o specyfice tej branży wiedzą wszystko. Niezależnie od wielkości i przeznaczenia lokalu gastronomicznego, koncepcję opracowujemy zgodnie z obowiązującymi normami i wytycznymi Sanepidu.
Proces projektowania kuchni rozpoczynamy szczegółową analizą Twojego lokalu (najlepiej osobiście), co pozwala jasno określić zapotrzebowanie oraz zaplanować rozmieszczenie mebli, urządzeń, przejść, pomieszczeń. Dobry projekt technologiczny kuchni nie tylko odpowie na pytania dotyczące wyposażenia gastronomii, ale również pozwoli Ci określić rentowność i bezpieczeństwo inwestycji. Nasi projektanci zadbają również o maksymalne wykorzystanie przestrzeni, przy jednoczesnym utrzymaniu płynności procesów zachodzących w kuchni.

Klienci nam ufają!

Niezależnie od tego, czy naszym zadaniem jest wyposażenie małego zaplecza kuchennego, kantyny, baru czy wyposażenie kuchni hotelowej, nasz cały zespół zawsze stawia na profesjonalizm. To właśnie dzięki temu sprawnie działamy na rynku od ponad 25 lat! Naszym priorytetem jest terminowość, przy jednoczesnym elastycznym procesie pracy. Wykorzystaj nasze umiejętności, doświadczenie i ogromną wiedzę w zakresie gastronomii i wspólnie stwórzmy niebanalne, funkcjonalne miejsce, do którego każdy będzie chciał wracać.

projekt restauraxji

  Co dla Ciebie zrobimy?

Nasi klienci z sukcesem przechodzą odbiory sanitarne, dzięki naszej pracy posiadają kompletną dokumentację i spokojną głowę, która pozwala na skoncentrowanie swoich myśli i sił na innych aspektach prowadzenia gastronomii.

✓ pomagamy od pierwszego Twojego telefonu do samego końca procedury
– zajmiemy się wszystkim, co potrzebne, aby sanepid bez zastrzeżeń odebrał Twój lokal,

✓ dostarczamy klarowną dokumentację oraz tworzymy profesjonalne projekty technologii

✓ wspieramy w obliczu problemów i wątpliwości przy otwarciu nowego biznesu
– zawsze służymy poradą przez telefon lub mejlowo

Kim są nasi klienci?

wyposażenie restauracji gliwice

RESTAURACJE

projekt restauraxji

HOTELE/PENSJONATY

projekt technologii slask

PIEKARNIE/CUKIERNIE

wyposazenie restauracji slask

FIRMY CATERINGOWE

projekt food trucka

FOOD TRUCKI

wyposazenie restauracji slask

KAWIARNIE/BARY

Skontaktuj się z nami!

Projekt bez tytulu1 1

Monika Neumann

887 744 200

projekt@combi.com

Sprawdź nasze możliwości!

serwis urzadzen 4 3

Serwis Gastronomiczny

Serwis urządzeń gastronomicznych oferuje naprawy gwarancyjne oraz pogwarancyjne, montaż, szkolenia z obsługi urządzeń zakupionych u nas.

wyposazenie gastronomiczne 4 3

Wyposażenie Gastronomi

Od lat współpracujemy wyłącznie ze sprawdzonymi oraz topowymi producentami sprzętów i profesjonalnych mebli gastronomicznych

ekspresy astoria 4 3

Ekspresy Astoria

Od ponad 20 lat zajmujemy się doradztwem, serwisem i sprzedażą profesjonalnych ekspresów kolbowych do kawy, renomowanej marki Astoria.